Algemene informatie

Onze installaties getuigen van hoogstaande techniek en afwerking.

 

Een zonnestroomsysteem gaat minstens 25 jaar mee (volgens de fabrikant degraderen polykristallijne panelen 1% per 3 jaar  -  levensduur: 30 jaar en monokristallijne panelen degraderen 1% per 4 à 5 jaar - levensduur 40 à 45 jaar). De levensduur is o.a. afhankelijk van de hoeveelheid Silicium die een photovoltaïsche cel bevat. Heden worden cellen goedkoper geproduceerd door de hoeveelheid aan Silicium te beperken. M.a.w. het dunner maken van de cellen waardoor jammerlijk genoed de levensduur korter wordt en de opbrengst lager wordt. Er zijn nog een weinig aantal fabrikanten die de cellen even dik maken als vroeger. Witte produkten die Engelstalig en/of Europees klinken maar die elders goedkoper geproduceerd worden (oncontroleerbare kwaliteitsvariaties) zijn bij ons uit den boze. Regelmatig bezoeken wij bedrijven op die beweren fabrikant te zijn maar ter plaatste constateren wij enkel grote magazijnen met import zonnepanelen vanuit het Oosten met eigen merknaam erop. Zo hebben wij dergelijke bedrijven geconstateerd in vnml. Spanje, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Ieder aangekocht lot, bij onze leverancier/fabrikant, wordt door ons geïnspecteerd. Steekproeven (testen bij de fabrikant op de test/flashbank) worden voor verzending genomen. De steekproeven gebeuren vaak in onze aanwezigheid.

Enkel van toepassing voor autonome systemen: niettegenstaande helpen wij onze klanten die low-cost lichtpanelen wensen aan te kopen. Hiertoe hebben wij reeksen van lichtpanelen die aan deze voorwaarden voldoen. Hierbij letten wij op dat het aangeboden materiaal een iets hogere kwaliteit heeft t.o.v. de meeste low-cost lichtpanelen die op de markt te vinden zijn. Bij aanschaf van deze low-cost panelen worden de kwaliteitsverschillen u uitdrukkelijk getoond.

 

Zonnepanelen vragen weinig of geen onderhoud. Door de schuine helling en de afwerende laag reinigen uw panelen zichzelf. Men kan ze wel af en toe extra laten reinigen om zodoende een hogere elektriciteitsproductie te verkrijgen. De panelen zijn bestand tegen storm, hagel, sneeuw en zware vriestemperaturen.

 

Voor onze installaties gebruiken wij merken van Europese fabrikanten. Panelen van topkwaliteit komen van de groep Solex GmbH  -  KVAZAR Gmbh  -  Solar Swiss GmbH (bestaat meer dan 50 jaar, deze cellen worden gebruikt voor o.a. ruimtevaart toepassingen). Andere merken hebben wij ook op voorraad en op aanvraag leveren wij andere merken. Wij vermijden zoveel mogelijk import uit Oosterse landen waar men vaak geen controle heeft op kwaliteit, garantie afhandeling, … . Aankoop van de panelen gebeurt rechtstreeks bij de fabrikant en niet via distributie of bedrijven die zogezegd als fabrikant optreden. Om de zoveel jaar verdwijnen vaak deze distributieketens waardoor men geen garantie meer heeft op de aangekochte producten.

 

Bij aankoop van een PV-installatie wordt het administratieve werk voor onze rekening genomen zoals: bouwaanvraag, premie aanvraag, aanvraag groenestroom certificaten, keuring van de installatie e.a. administratie.

 

Windenergie is ons niet onbekend. Windenergie is één van de oudste energiebronnen door de mens gebruikt. Windmolens leveren op de goedkoopste manier schone energie. Daar de energieprijzen stijgen en het aanbod van kleine windmolens zonder overlast toenemen zullen op termijn de terreinen en daken van bedrijfsgebouwen, flats, … steeds meer worden voorzien van kleine en stille windmolens. De dossiers worden tot in de puntjes verzorgd en dit vanaf de aanvraag t.e.m. de keuring van de windmolen installatie.

 

Wenst u geld te verdienen met een zonnestroom- en/of windsysteem? Neem dan contact op met ons op het telefoonnummer 053/70.37.29 of 0476/49.65.60 – janalternatief@skynet.be of janalternative@skynet.be.

 

Heeft u vragen aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

 

Uw toekomst en die van uw kinderen zijn onze zorg!

The best in price/quality/service

Inhoud website