The best in price/quality/service.

Batterijen  OPTIMA

Onze prijzen zijn incl. 21% BTW.

Over Optima batterijen hoeven wij geen verhaal kwijt. Het zijn de toppers onder de batterijen.

Optima Yellow Top YT S 5.5Optima Red Top RT S 4.2Optima Blue Top BT DC 5.5

De voordelen van een Optima batterij is dat dit type van batterij ongeveer 30% minder weegt dan een traditionele batterij en heeft meer capaciteit. Een Optima batterij beschikt over een groter startvermogen

en kan veel beter tegen diepe ontladingen. Dankzij deze eigenschappen kan men de batterij langer gebruiken zonder op te laden.

De Optima batterijen hebben gemiddeld een twee keer langere levensduur. De batterijen zijn lekvrij en kunnen gebruikt worden onder de meest extreme omstandigheden.

Bij vergelijking van het aantal laad– en ontlaadcycli is een Optima batterij een goedkopere batterij dan de doorsnee andere batterijen

Conclusie: Optima batterijen zijn technisch superieur t.o.v. traditionele batterijen.

Er zijn drie series: de Yellow, Blue en Red Top. De Yellow en Blue Top batterijen zijn intern gelijk aan elkaar, maar verschillen aan de buitenkant.

De Blue Top beschikt over extra polen voor kleine verbruikers (zoals lampjes), naast de normale polen.

De Optima batterijen zijn dus te herkennen aan de kleur van de kap. De Yellow Top en Blue Top batterijen zijn zeer geschikt voor langdurige, constante belasting, maar ook voor zware belasting in korte tijd.

Deze batterijen worden veel gebruikt in caravans, campers en boten.

De Red Top is een startbatterij met een lage zelfontlading en een hoge capaciteit. Deze batterijen zijn uitermate geschikt voor auto's met zware motoren , voor auto-tuning en voor auto's die tijdens het rijden zwaar

belast worden, zoals SUV's en 4x4 voertuigen die offroad gebruikt worden. Een Optima batterij kan niet lekken en blijft op alle mogelijke posities zijn werk doen.

Een Red Top batterij is door zijn kenmerken ook geschikt voor auto's die weinig gebruikt worden. Een traditionele batterij dient regelmatig opgeladen te worden. Een auto die stil staat, laadt de batterij niet op.

Vooral in de winter is dit probleem merkbaar en kunnen er startproblemen ontstaan. Dit probleem is verholpen als u een Red Top batterij installeert. Een Red Top batterij kan men vele maanden bewaren zonder bijladen.

Er zijn twee modellen 12 volt Red Top batterijen, het eerste model heeft een inhoud van 3.7 liter en het tweede model van 4.2. Van elk model zijn er meerdere varianten, het verschil is de positionering van de polen.

U kunt in twee stappen controleren welke batterij u nodig heeft.
Ten eerste dient u de maximale afmetingen van uw huidige batterijbak (of batterijhouder) te meten. De afmetingen van de S3.7 zijn ongeveer 229 x 168 x 172 mm.

De afmetingen van de S4.2 zijn ongeveer 245 x 173 x 172 mm.
In de tweede stap controleert u de positie van de polen van de huidige batterij. De standaard variant (bijv. de S4.2) van de Optima batterijen heeft links voor de positieve pool en rechts voor de negatieve pool.

De reversed variant (bijv. de R4.2) heeft de polen omgedraaid (links voor de negatieve en rechts voor de positieve pool). Er zijn diverse andere varianten.

Spiraal Cel Technologie
Optima Batterijen zijn altijd uitgerust met Spiraal Cel Technologie. Dit betekent dat 100% zuivere loodplaten in een spiraal gewikkeld worden, waardoor zeer compacte cellen ontstaan.

Het batterijzuur wordt geabsorbeerd door een glasvezelvlies dat als isolator wordt gewikkeld tussen de platen. Door deze constructie ontstaat een extreem lage inwendige weerstand.

Hierdoor kan de Optima batterij veel grotere traditionele batterijen vervangen. De zelfontlading van de batterij is bijzonder gering. Zelfs indien de batterij een jaar niet gebruikt wordt,

presteert hij optimaal en levert bijna altijd nog voldoende startstroom.
Dankzij het gesloten systeem zijn de Optima batterijen onderhoudsvrij. U hoeft geen water bij te vullen of corrosie van de batterijpolen te verwijderen. Een Optima batterij kan niet lekken,

zelfs niet als de batterij beschadigd is. Dit betekent dat de Optima batterijen veiliger zijn voor mens, machine en milieu. De batterij veroorzaakt geen corrosie op polen, kabels en motoronderdelen.

Trilling is funest voor traditionele batterijen. De superieure trillingsbestendigheid van de Optima batterijen is verder verbeterd door de zogenaamde V-Tech-schijf.

Uit testen is gebleken dat de trillingsbestendigheid ongeveer 70% beter is in vergelijking met traditionele batterijen.

De batterijspanning van een Optima batterij loopt zeer traag terug. Hierdoor kunt u de batterij veel langer inzetten dan een traditionele batterij. U kunt een batterij niet meer gebruiken als de uitgangsspanning onder

een bepaalde minimum spanning is gekomen. De verbruikers werken dan niet meer. Indien een verbruiker niet goed beveiligd is, kan de lage batterijspanning zelfs kortsluiting veroorzaken.

Een Optima batterij blijft veel langer boven deze minimum spanning. Zelfs indien de batterij bijna op is. Daarom kunt u volstaan met een Optima batterij met ongeveer 60-70% van de capaciteit van een traditionele batterij.

Elke Optima batterij heeft een type aanduiding. De codering is als volgt opgebouwd:

SOORT (YT/RT/BT) AANSLUITING (S/U/C/R/F) en INHOUD.

Er zijn drie soorten Optima batterijen: Yellow Top (YT), Red Top (RT) en Blue Top (BT). De inhoud is in liters vermeld.

De aansluitingen zijn als volgt:

S = Standaardpolen op de bovenkant, links plus (rood), rechts min (zwart),
U = Standaardpolen op de bovenkant en schroefpolen aan de zijkant,
C = Standaardpolen op de bovenkant in het midden gepositioneerd,
R = Reversed polen op de bovenkant, links min (zwart), rechts plus (rood),
F = Alleen schroefpolen aan de zijkant.

Een Optima batterij is een stuk duurder dan een conventionele batterij. Waarom is het dan wel aan te raden om een Optima batterij aan te schaffen? Simpel, indien u de batterij meerdere jaren wilt gebruiken,

verdient een Optima batterij zichzelf terug. Optima batterijen met hun gepatenteerde Spiralcell technologie blijven doorgaan, zelfs lang nadat traditionele batterijen zijn stilgevallen. Optima batterijen hebben een twee keer

langere levensduur. Tevens zijn ze ongevoeliger voor trillingen. De trilweerstand is ruim 15x hoger. Een Optima batterij hoeft ook niet in een aparte bak geplaatst te worden. Een Optima batterij kan veel zwaarder belast worden; zelfs na langdurig gebruik is er nog ruim voldoende energie over om alles draaiende te houden. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen, een overzicht:

· de Optima batterijen behoren tot de betrouwbaarste en duurzaamste batterijen die verkrijgbaar zijn,

· het elektrolyt is geabsorbeerd in een glasvezelisolator, wat resulteert in een lage inwendige weerstand en een zeer hoge capaciteit,

· snellere laadcapaciteit,

· door constante vermogenskwaliteit geeft de batterij ook bij lage laadtoestand een gelijkmatige output,

· ideaal voor een seizoeninzet,

· volkomen uitloopzeker, trilvast en in bijna iedere positie in te bouwen.


Een Optima batterij gebruiken onder zware elektrische belasting biedt belangrijke voordelen: u beschikt over een hogere spanning, waardoor u over een groter startvermogen beschikt dan bij traditionele batterijen.

Verder biedt de batterij de deep-cycle mogelijkheid aan. De Optima YellowTop is een dual power batterij (starten en deep-cycle), en beschikt over een uniek vermogen om herhaaldelijk te worden ontladen

tot een lage spanning en dan weer te worden opgeladen.

Een Optima batterij is trilzeker en kan niet lekken.

Optima batterij trilzeker

 

De reservecapaciteit is een BCI norm. Deze geeft aan hoeveel minuten de batterij energie levert bij een belasting van 25Amp tot een spanning van 10,5V. Dit is dan een ontlading van ongeveer 80%.

De oplaadcycli van een Optima batterij zijn niet erg afwijkend van een traditionele batterij. Gebruik altijd een lader met gestabiliseerde spanning zoals de door ons aangeboden laders.

Bij plaatsing in een auto kunt u de batterij opladen door de dynamo, mits deze een spanning afgeeft tussen 13,3 en 15,0 volt.

Optima batterijen zijn AGM spiraalbatterijen. De inwendige weerstand is quasi 0 ohm. Ze zijn uitermate geschikt voor allerlei toepassingen zoals autonome systemen, elektrische aandrijving, starten van motoren, … . Deze batterijen zijn niet vergelijkbaar t.o.v. andere batterijen. Wie ervaring heeft met deze batterijen wenst geen andere batterij meer te gebruiken.

Type

Kostprijs

RT S - 4.2  -  55Ah

205,00

RT C - 4.2  -  55Ah

205,00

RT R - 4.2  -  55Ah

205,00

RT U - 4.2  -  55Ah

210,00

RT F - 4.2  -  55Ah

210,00

RT U - 3.7  - 48Ah

190,00

RT S - 3.7  -  48Ah

190,00

RT R - 3.7  -  48Ah

190,00

RT S - 2.1 6V/50Ah

160,00

YT S - 5.5  -  75Ah

295,00

YT S - 4.2  -  55Ah

235,00

YT U - 4.2  -  55Ah

235,00

YT R - 3.7  -  48Ah

220,00

YT S - 2.7  -  38Ah

170,00

YT S - 2.1 6V/50Ah

175,00

BT DC - 5.5  -  75Ah

295,00

BT DC - 5.0  -  66Ah

265,00

BT DC - 4.2  -  55Ah

235,00

BT SLI - 4.2  -  55Ah

210,00